Et el løbehjul kan give dig mange sjove stunder, for det er faktisk ret sjovt at køre på det. Du kan derfor bruge det som en form for legetøj. Og så er det samtidig et transportmiddel, som nemt kan bringe dig fra A til B. Især inde i byen giver det god mening at komme omkring på et el løbehjul. Der er allerede rigtig mange, der bruger et el løbehjul som et sjovt og praktisk transportmiddel.

Vær dog opmærksom på, at færdselsloven også gælder for et el løbehjul.

Kom hurtigt omkring på den sjove måde

Det er ret nemt at køre på et el løbehjul. Det er ikke spor anstrengende, for du står ret stille på det, mens du kører, og alligevel kommer du pænt hurtigt omkring på det. Da der kan komme en vis fart på sådan et køretøj, så er det samtidig ret sjovt at køre på.

Hvis du for eksempel kører på det inde i byen, så er det både nemt og hurtigt at komme omkring. Det fylder mindre end en cykel, og det er også nemmere at parkere. Bruger du det til at komme til og fra stationen, så er det nemt at have med ind i toget eller metroen, og så er du videre.

Et el løbehjul kan køre op til 20 km i timen, hvilket er en pæn fart at suse omkring med inde i byen. Det kan køre omkring 25 km på en opladning, og det betyder, at du faktisk også kan køre en længere tur på det – eller du kan køre rundt inde i byen i længere tid. Vær dog opmærksom på, at batteriet skal lades op ind imellem. Det er jo ret surt at opdage, at du er løbet helt tør for strøm, hvis du er langt væk fra et stik.

Lovgivningen

Selv om det er både sjovt og praktisk at køre på et el løbehjul, så er det alligevel underlagt færdselsloven. Det er nemlig ikke bare et stykke sjovt legetøj, det er også et motoriseret transportmiddel. Derfor er der visse regler, som du skal følge.

I færdselsloven står der blandt andet:

  • Det skal føres som en cykel – altså på en cykelsti, hvis der er en
  • Føreren skal være mindst 15 år
  • Der må kun være en person på det
  • Der skal være tændte lygter på det konstant
  • Regler om spiritus og andre euforiserende stoffer gælder

Så du skal selvfølgelig være ret seriøs omkring kørsel og opmærksomhed, når du færdes i trafikken på et el løbehjul. Du skal ikke bare fjolle rundt på løbehjulet. Tag hensyn til de øvrige trafikanter, og overhold loven. Gør du det, så har du et både sjovt og hurtigt transportmiddel i et el løbehjul, som både unge og voksne har taget til sig.