I det grå og triste vejr i Danmark er det nemt at drømme sig væk til ferie og solskin. At ligge på stranden i badetøj med All-inclusive er noget, som de fleste elsker, og her er der ikke en eneste bekymring om lektier, vasketøj eller arbejde. En ferie med vennerne og familien kan være med til at give ekstra glæde og mere samvær. Dét, at komme væk fra den travle hverdag i nogle dage, kan være med til at gøre livet lidt lettere. Men hvor skal turen gå hen, og hvor meget skal det så lige koste?

Destinationer og vejr

Der findes utroligt mange feriedestinationer at vælge imellem. De fleste familier vælger Spanien, hvor Mallorca er et hit hver eneste gang. På Mallorca er der nemlig rig mulighed for afslapning til forældrene og leg til børnene. Smukke strande og lækre drinks findes der også nok af. Hvis man er til fest og farver er der også mange byer i Spanien, som tilbyder dette. Andre steder kan være:

  • Grækenland
  • Tyrkiet
  • Marokko
  • Bulgarien

Fælles for alle landene er, at der er varmt og plads til både leg, fest og afslapning. Smukke omgivelser og lækkert vejr er i top i alle disse lande, hvilket er det, man har brug for på ferien.

Ferie på budget

At tage på ferie kan virke uoverskueligt for pengepungen. Hvis du er vild med ferie, kan det være en ideel idé at lægge nogle penge fra hver eneste måned til ferier. Dog er det ikke umuligt at tage på drømmeferien uden en opsparing, da du har mulighed for at tage et lån på kviklanet. Der er også stor forskel på, hvor meget ferier koster. Du skal gøre op med dig selv, om det skal være All-inclusive eller ikke, hvor mange i skal afsted, og hvor i skal bo. Alt dette er med til at sætte prisen op eller ned. Derudover er nogle lande også dyrere end andre. Spanien er forholdsvis billigt, mens Maldiverne er meget dyrt. Du og dine venner eller familie skal altså først gøre op med jer selv, hvad det er for en ferie, i ønsker.